Hundleksaker

Det finns massor av hundleksaker på nätet och i butiker. Men vi på Hundlek.se säljer bara de hundleksaker som vi tycker håller bäst kvalitet och bra priser. 

Vi försöker själva prova alla hundleksaker vi säljer så att ni får de allra bästa produkterna. 

Hundar behöver röra på sig och vi vet att det är många hundar därute tyvärr som inte får den motion de behöver. 

Men med rätt hundleksaker kan det i alla fall hjälpa till lite på vägen till en hälsosammare hund. Men glöm aldrig bort hundpromenaden. Även fast hunden kanske tycker det är roligt att bara jaga boll i trädgården så är det viktigt med långa sköna promenader med hunden. 

Vad det finns för sorter av hundleksaker


Vi har bland annat följande 

  • Aktiveringsleksaker – För en aktiv hund 
  • Tuggleksaker – För hunden som gärna tuggar 
  • Kampleksaker – För hundar som vill kampa 
  • Pipleksaker – Roligare när det piper 
  • Vattenleksaker – Roligt i vatten 
  • Kastleksaker – Leka apport 
  • Mjukisdjur – För mysstunden 
  • Repleksak - Flosstuggen 
  • Valpleksaker – För våra underbara valpar 


Billiga hundleksaker 

Det finns hundleksaker som är väldigt bra trots att de är billiga. Vi försöker alltid hålla så låga priser som möjligt så att det ska bli så billigt som möjligt för dig att handla hos oss. 

Vi tycker inte det ska vara dyrt att få ha det roligt med sin hund. 

Följ oss på Facebook eller Instagram så har ni chansen att både vinna priser och få rabatter på våra kampanjer. 

Rea hundleksaker 

Ibland har vi Rea på hundleksaker så det kan löna sig att hålla sig uppdaterad hos oss. 

 

Pris hundleksaker 

Priset på en hundleksak kan variera mellan allt från 10 kr upp till 500-600 kr.  

Priset beror på i huvudsak vad det kostar att tillverkar leksaken. Vissa material är dyrare än andra material. 


Aktiveringsleksak hund 

Aktiveringsleksaker för hundar är något vi rekommenderar. En del hundar behöver massor av aktivering för att få sina behov uppfyllda. Tänk på att en hundleksak kan användas till mer än bara lek. Rätt aktiveringsleksaker för hundar får dem att använda både hjärnan och kroppen. Det finns faktiskt till och med hundspel för våra voffsar

Hundar behöver även få utlopp för sina instinkter vilket kan vara både jakt och doft. Läs mer om våra Aktiveringsleksaker här

Tuggleksaker hund 

Det finns väldigt många olika tuggleksaker för hundarna, vissa bättre än andra. Vad din hund behöver beror på vad ni har för hund. Vissa hundar är väldigt försiktiga med sina tuggleksaker medans andra nafsar sönder dom på någon minut. Vi vet då vi själva har en som ”tar sönder” alla leksaker. 

Det finns både tåliga hundleksaker och extra tåliga leksaker, Kong är ett känt märke för att tillverka extra hållbara hundleksaker. 

Har man hundar som gärna kampar så vill man ju ha riktigt slitstarka hundleksaker som gärna håller väldigt länge. 


Kampleksaker 

Väldigt många hundar älskar kamplek. Vilket även våra egna hundar tycker om. Vi har hittat en hel del med bra kampleksaker som Flirtpole som passar utmärkt till hundträningen. Supertuggen är även den en rolig kampleksak för de allra flesta kamp sugna hundarna. 

Vi har även Tug of war som man kan ha både till agility som belöningslek eller lit e kamplek i trädgården med hunden. 


Pipleksaker 

Vissa hundar tycker om pipleksaker mer än de leksakerna som ej har detta. Vi har en del pipleksaker för hundar som är riktigt roliga att leka med. 

Pipleksaker kan finnas i latexleksaker, gummileksaker och i mjukisdjur. Ja de kan finnas i de allra flesta hundleksakerna. 

En pipleksak gör ofta hunden mer intresserad av leksaken. 


Vattenleksaker för hundar 

Ett roligt sätt att både träna hunden och sig själv är att använda sig av vattenleksaker. Ja man behöver inte alltid bada själv om man inte vill. 

Det viktiga med flytleksaken för hunden är att hunden kan greppa leksaken på ett bra sätt så han inte sväljer en massa vatten när han simmar in. 

Flytleksaker är ett enkelt sätt att träna apportlekar på. Man kastar leksaken ut i vattnet och hunden simmar sen ut och hämtar den. 

Simma själv får man göra om hunden ej hämtar leksaken ;


Kastleksaker 

En boll är en vanlig kastleksak som många hundägare använder sig av. Men det finns andra roligare kastleksaker för hunden med. Vi har både frisbee som låter när man kastar den.  

Vi har även kastleksaker som studsar lite hur som helst när den landar.  

Mjukisdjur 

Det finns gott om hundleksaker som är mjukisdjur. Mjukisdjur kan även vara med pipleksak i så att hunden tycker det är extra roligt att leka med. Det kan även finnas mjukisdjur med prassel i 

Många hundar tycker om att leka med gossedjur eller bara att vara nära dom och mysa. 

De allra flesta mjuka hundleksakerna kan man tvätta i tvättmaskinen.


Repleksaker 

Repleksaker är det många hundar som tycker om. De kan ligga o tugga på repen ofta väldigt länge. Det bästa med repleksaker är att de kostar oftast inte så mycket samtidigt som de brukar vara ganska hållbara. Detta beror ju givetvist på vad ni har för sorts hund. Flosstugg kan även vissa repleksaker kallas. 

Repleksaker finns oftast i många olika storlekar i både längd och vikt. Mindre flosstugg för de små hundarna och större repleksak för de större hundarna. 

En repleksak är även bra för både tänder och gom då den oftast både masserar och rengör vid tuggandet 


Roliga hundleksaker 

Det viktigaste när man ska använda sig av hundleksaker är ju att både ni och hunden har så roligt som möjligt. Vid hundträning är det extra viktigt att ni belönar hunden med hundleksaker och lek. 

Jo roligare hunden tycker det är ju mer uppmärksam kommer han vara på er som hundförare. 

Roligast tycker hunden det är när han får leka med dig som ägare. Ta vara på den tiden och ni kommer komma varandra närmre.  

Det finns människor som kan ha problem med att röra på sig och som tur är finns det även leksaker som hunden själv kan använda och ha roligt med. 

 
Valpleksaker 

Valpleksaker ska vara utformade att passa de mindre hundarna och valpar. De är lite mjukare och mindre än vanliga hundleksaker. 

Man vill gärna att valpleksakerna ska vara säkra för valpen att leka med. 


Hundleksaker små hundar 

Har man en mindre storlek på sin hund så ska man leta efter hundleksaker för små hundar. De är ofta mindre och inte lika hårda 

 

Hundleksaker stora hundar 

Har man en större storlek på sin hund så ska man oftast ha lite större leksaker som är lite tåligare.